Omar slaat slavinnen die zich bedekken

in MetgezellenOmar

Ibn Abi Shayba:

 

Van Anas, die zei: Omar zag een slavin die zich bedekte. Hij sloeg haar en zei: “Gedraag je niet zoals de vrije vrouwen!”

Van Anas bin Malik, die zei: Een slavin kwam binnen bij Omar terwijl zij bedekte was met een jilbab. Hij vroeg haar: “Ben je vrijgelaten?” Zij zei: “Nee.” Hij zei: “Waarom draag je dan de jilbab? Doe het van je hoofd af! De jilbab is voor de vrije gelovige vrouwen.” Zij twijfelde, waarop hij naar haar opstond met zijn zweep. Hij sloeg haar op haar hoofd, totdat het van haar hoofd viel.

Bron: Al-Musannaf, Vol. 3, Blz. 128, # 6291 & 6292

 

 

Al-Albaani:
[Dezelfde overlevering als hierboven].

De overleveringsketen is Sahih (authentiek) volgens de criteria van Muslim.

Bron: Irwa’ ul-Ghalil, Vol. 6, Blz. 204

 

Ibn Hajar:

De overlevering van Omar: “Doe je hijab af, jij stinkerd! Vergelijk je jouzelf met de vrije vrouwen?” Ik heb het niet gezien in deze vorm, maar het is bekend dat Omar een slavin sloeg die zich bedekte, en zei: “Doe het van je hoofd af en vergelijk jezelf niet met de vrije vrouwen!” Dit is overgeleverd door Abd al-Razzaq via een Sahih (authentieke) overleveringsketen. En Abd al-Razzaq overleverde van Ibn Juraij, die zei: Omar sloeg `Aqila, een slavin van Abi Musa, omdat ze de jilbab droeg.

En Ibn Abi Shayba overleverde een ander incident via een Sahih (authentieke) overleveringsketen van Anas: Omar zag een slavin die de jilbab droeg. Hij zei: “Ben je vrijgelaten?” Zij zei: “Nee” Hij zei: “Doe het van je hoofd af, want de jilbab is voor de vrije vrouwen!” Zij twijfelde, waarop hij naar haar opstond met zijn zweep. Hij sloeg haar op haar hoofd, totdat het van haar hoofd viel. En het is overgeleverd door Mohammad bin Hasan in ‘Al-Athar‘ van Abi Hanifa, van Hammad, van Ibrahim dat Omar de slavinnen sloeg die de hijab droegen, en zei: “Gedraag je niet zoals de vrije vrouwen!”

Bron: Al-Diraya, Vol. 1, Blz. 124, # 131

 

 

 

0