De jongeren van Baghdad: 1000 jaar geleden

Usul
Usool al deen
30 oktober 2015
Presentation1
Abu Bakr en zijn recht op het kalifaat PDF
3 november 2015
Show all

De jongeren van Baghdad: 1000 jaar geleden

baghdad

Ayatollah Sayed Sadeq al Shirazi (ha): ”Meer dan 1000 jaar geleden was er een grote geleerde,hij was geen volgeling van de Ahlalbayt (as), hij was een actiefe soenniet. Hij was een auteur, maar de jongeren uit Baghdad in die tijd waren in de minderheid. De jongeren leefden in de tijd van de Abbasieden en waren minder dan 1 procent van de bevolking, de jongeren waren actief in het vergaren van kennis en het verspreiden van kennis. De Sjiitische jongeren spraken met de Soennietische geleerde en hij bekeerde zich tot het Sjiesme, de geleerde werd tot een van de meest betrouwbare Sjiitische geleerden. Jullie hebben zijn naam gehoord, maar dit verhaal wisten jullie misschien nog niet. Hij heet Sheikh Mohamad al Ayashi, hebben jullie gehoord van het boektafseer al Ayashi‘? Al Ayashi was een Soennietische geleerde die door de Sjiitische jongeren zich bekeerde tot het Sjiisme. Hij behoort tot de betrouwbare en een van de grootste Sjiitische geleerden. Hij heeft meer dan 200 boeken geschreven. Zijn boeken zijn verbrand op een aantal tafseer boeken na. Zijn vader was een van de grootste investeerders in Baghdad.Toen zijn vader overleed, heeft Sheikh Mohamad al Ayashi een erfenis gekregen van 300.000 dinar goud, dat is meer dan een ton goud. Sheikh al Ayashi heeft al zijn erfenis uitgegeven voor de Ahlalbayt (as).”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *