Muslim ibn Aqeel ontmoet ibn Ziyad

assalam_o_alyk_ya_safer_e_hussain_a_s_by_syedasairanaqvi-d5ivsnz
De reis van Muslim ibn Aqil
23 september 2015
de-reis
De reis naar Kerbala
23 september 2015
Show all

Muslim ibn Aqeel ontmoet ibn Ziyad

muslim_ibn_aqeel_by_hussainart-d6w6xls

Muslim ibn Aqeel ontmoet ibn Ziyad

Ze brachten Muslim ibn Aqeel naar Ibn Ziyad en wanneer Muslim water zag, vroeg hij om een beetje water. Bahili zei tegen hem: ”jij zal nooit van dit water proeven totdat je het vuur van de hel proeft”

Muslim zei: ”Wie ben jij? Jij bent diegene die het vuur verdient!” En ging op de muur van het kasteel zitten. Later kwam er een vrouw genaamd ‘Umara’ en gaf hem een kom met water. Wanneer Muslim water probeerde te drinken, werd de kom gevuld met zijn eigen stromend bloed. De derde keer dat hij het probeerde, vielen al zijn tanden in de kom. Hij gaf het op en legde de kom weg. De bewaker nam hem toen mee naar binnen en beval hem om te zeggen ‘Salam alaikom’ aan de nieuwe gouverneur, Ibn Ziyad. Muslim antwoordde, ”wees stil! hij is jullie gouverneur. Ik zeg salam tegen diegene die de waarheid volgt!

Ibn Ziyad lachte en zei: ”Of je nou ‘Salam alaikom’ zegt of niet, je zal toch gaan sterven.”

Muslim zei: ”Als jij mij vermoordt, zijn er beter mensen dan ik die gedood zijn door slechtere mensen dan jij.”

Ibn Ziyad zei: ”Jij bent in opstand gekomen tegen je leider, je hebt moslims gescheiden en wanorde veroorzaakt.”

Muslim zei: ”In feite heeft Muawiyah en zijn zoon Yazid de moslims gescheiden en voor wanorde gezorgd. En jouw vader is het begin van al het wanorde! Ik hoop om gemarteld te worden in de handen van de slechtste persoon in de wereld.”

Muslim vroeg toen aan iemand in het hof om een testament voor hem te schrijven. Hij keek naar de mensen en herkende Umar Ibn Sa’d en vroeg of hij het voor hem wilde doen, maar Umar weigerde. Ibn Ziyad beval hem om het toch wel te doen omdat hij wilde weten wat Muslim wilde schrijven.

Muslim ging naar Umar en zei: ” Ten eerste betaal je de lening van zeshonder dirhams die ik aansloot wanneer ik naar Kufah kwam. Ten tweede, neem je mijn lichaam van Ibn Ziyad en geeft je het een islamitische begrafenis. Ten derde, schrijf je imam Husayn een brief en vertel je hem wat er met mij is gebeurd.”

Umar ibn Sa’d ging onmiddelijk naar Ibn Ziyad en openbaarde het aan hem. Ibn Ziyad zei tegen Umar Ibn Sa’d: ”De betrouwbare verraadt jou nooit, maar soms vertrouw je een leugenaar.”

Vervolgens ging hij naar Muslim en zei: ”Jij kwam naar de mensen en hebt hen gescheiden.”

Muslim antwoordde: “Nee! nooit! Ik ben niet daarvoor gekomen, maar mensen van deze stad beweren dat jouw vader hun beste mensen heeft gedood. En wij kwamen om rechtvaardigheid te brengen en om de Qur’an te verwerkelijken.”

Ibn Ziyad zei: ”dat zijn jouw zaken niet, wij waren hen rechtvaardiging aan het gegeven.”

Muslim zei: ”God weet dat jij niet rechtvaardig bent en dat je mensen vermoord zonder rechtvaardiging.”

Toen vervloekte Ibn Ziyad imam Ali en imam Husayn. Muslim zei: ”jij en jouw vader verdienen dat meer dan wie dan ook.” Ibn Ziyad beval een man uit Syrië om Muslim naar het dak te brengen, zijn hoofd eraf te snijden en zijn lichaam naar beneden op straat te gooien. Hij nam hem mee naar het dak terwijl Muslim zei: ”Subhanallah! O God, beoordeel tussen ons en deze mensen die ons geweigerd, veraden en bedrogen hebben.” Toen draaide hij zijn gezicht naar Medinah en zei: ”Assalamu ala al-Husayn.” De Syriër doodde hem en liet zijn hoofd en zijn lichaam op de grond vallen.

Toen hij Muslim had vermoord, zag hij een vreemde en gruwelijke gezicht. Nadat hij Muslim had gedood, kwam de man bang aan bij Ibn Ziyad en zei: ”Wanneer ik hem doodde zag ik een man naar mij wijzen en dat maakte mij bang.”

Ibn Ziyad duwde hem aan de kant en gaf het bevel om Hāni mee te nemen naar de markt. Ze hebben Hāni vastgebonden en niemand hielp hem. Hāni worstelde en beheerde zich om los gekoppeld te worden van de touwen. Hij had zich verlost van de touwen en vocht mee, maar de bewakers vielen hem allemaal tegelijkertijd aan en doodden hem met hun zwaarden.

Ibn Ziyad gaf het bevel om beide lichamen zowel die van Muslim als Hāni over de straten van Kufah te slepen en het vervolgens op te hangen in een plaats genaamd Kunnasah. Hij zond hun hoofden naar Yazid die de hoofden onder de stadsmuur van Damascus, zijn hoofdstad op ging hangen.

Met de hoofden stuurde Ibn Ziyad een brief naar Yazid, ”Ik dank God dat de leider van de gelovigen (Amir al-Mu’minin) succesvol was. We hebben Muslim in het huis van Hāni gevangen. Ik heb spionnen om hen heen verspreid, totdat ik hem vond. Ik heb hun hoofden eraf gesneden en stuurde ze naar u door twee betrouwbare mensen, en de leider van de gelovigen kan hen om de details vragen.”

Yazid beantwoordde Ibn Ziyad, ”Jij deed wat een wijze man zou doen, je hebt de waarheid gesproken, zoals ik het van jou geloofd had. Ik heb de twee boodschappers om de details gevraagd en ik heb gehoord dat Husayn Ibn Ali richting Irak is vertrokken. Houd je ogen open en vermoord de mensen die jouw wantrouwen. Wacht niet op enig bewijs. Husayn is het probleem. Of jij vecht met hem of je zendt hem naar mij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *