Het slachtveld van Kerbala- het gebed

untitled_by_sarab1400-d6vu8v5
Het slachtveld van Kerbala- de middag
23 september 2015
abbas
Het slachtveld van Kerbala- al Abbas
23 september 2015
Show all

Het slachtveld van Kerbala- het gebed

pray

Het Gebed

De Imam (as) bad met de rest van zijn volgelingen. Ze baden het gebed al-Khawf (gebed in angst), een twee-delen gebed in tijden van oorlog. Twee van zijn volgelingen, Zuhayr en Sa’id stonden voor de Imam (as) om hem te beschermen. De Imams (as) volgers roteerden, de helft bad terwijl de rest vocht en dan wisselden ze van plaats.

De vijand schoot pijlen en Sa’id viel terwijl hij zei:

“Oh God! Vervloek hen. Vervloek degenen die de nakomelingen van Jouw Profeet (vzmh) niet helpen.”

Toen draaide hij zijn gezicht naar de Imam (as) en zei: 

“Oh Imam (as)! U bent mijn leider.”

Toen hij op sterven lag zei de Imam (as) tegen hem:

“Jij zal voor mij de hemel betreden.”

Toen de metgezellen van de Imam (as) gingen tellen, telden zij dertien pijlen op zijn lichaam. Toen zei de Imam (as) tegen zijn overige volgelingen:

“Oh vereerde mensen! Dit is de hemel. De deuren van de hemel zijn geopend en de Boodschapper van God (vzmh) en de andere martelaren wachten op ons. Bescherm de religie van God en de religie van zijn Profeet (vzmh) en bescherm de vrouwen van het Huis van de Profeet (vzmh).”

Ze antwoordden:

“Onze zielen zijn voor uw zielen en ons bloed is voor uw bloed. Bij God, zolang wij leven, kan niemand uw familie pijn doen!”

Op dit moment, beval Umar Ibn Sa’d de boogschutters om pijlen te schieten op de Imams (as) kamp en zwaardvechters om de poten van de paarden eraf te snijden. Hierna had de Imam (as) geen ruiters meer over behalve Dahhak, die zei:

“Toen ik al de poten van onze paarden eraf gesneden zag worden, nam ik mijn paard en verschuilde hem in de tent.”

Mensen waren aan het strijden en iedereen die wilde gaan vechten ging eerst

naar de Imam (as) en zei:

“Vrede zij met u, Oh kleinkind van de Boodschapper van God (vzmh)!”

De Imam (as) antwoordde altijd:

“En moge er op u vrede zijn en wij zullen jullie direct opvolgen.”

Hij reciteerde:

“Onder de gelovigen zijn er mannen die de belofte die zij aan Allah gedaan hebben trouw blijven. Onder hen zijn er wiens wens vervuld is (omwille van Allah gedood zijn) en onder hen zijn er die (daarop) wachten. En zij hebben niets veranderd (in hun belofte).”
(de Heilige Koran 33:23)

Abu Thumamah al-Sa’idi ging en vocht totdat hij gedood werd. Toen ging Sulayman Ibn Mazarib al-Bajali, hij vocht en werd gedood. Toen vroeg Zuhayr Ibn al-Qayn om toestemming en de Imam (as) zei: 

“Wij zullen je opvolgen.” Hij ging en doodde honderdtwintig man van de vijand voordat hij gedood werd.

Amr Ibn Qardha al-Ansari beschermde de Imam (as) met zijn eigen lichaam en hij viel en ging dood door een pijl. Hij had een broer aan de zijde van de vijand. Zijn broer  riep naar de Imam (as) van ver weg en zei:

“Oh Husain (as), Oh leugenaar! Jij bedroog mijn broer totdat hij gedood werd!”

De Imam (as) zei: 

“Ik heb jouw broer niet gedood. God heeft hem leiding gegeven.”

De broer zei: “Ik zal aanvallen en jou doden!”

Hij haastte zich naar de Imam (as) maar Nafi Ibn Hilal al-Bujali vocht tegen hem en doodde hem, toen doodde hij twaalf anderen met zijn pijlen (zijn naam stond op iedere pijl). Nadat zijn pijlen opraakten, ging hij blootvoets, vechtend met zijn zwaard, maar zij gebruikten de katapult waarmee ze stenen op hem gooiden totdat hij niet meer kon vechten. Nadat ze hem naar Umar Ibn Sa’d meenamen, vroeg Umar hem, terwijl hij dood bloedde:

“Waarom heb je dit jezelf aangedaan?”

Nafi antwoordde, “Bij God, Ik heb twaalf van jullie gedood en verwondde andere en ik verontschuldig mij voor niets en zolang ik leef, zal ik geen een van jullie levend laten.”

Shimr doodde hem met een zwaard.

Toen Wadith, een Turk in Imams (as) kamp vocht, vroeg hij plotseling voor hulp en de Imam (as) hielp hem onmiddellijk . Tot de tijd dat de Imam (as) hem bereikte en zijn gezicht op zijn gezicht zette, stierf hij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *