De reis naar Kerbala

muslim_ibn_aqeel_by_hussainart-d6w6xls
Muslim ibn Aqeel ontmoet ibn Ziyad
23 september 2015
khaybar
Het slachtveld van Khaybar
23 september 2015
Show all

De reis naar Kerbala

de-reis

De reis van de Imam naar Karbala

Ondertussen in Mekka kreeg Imam Husayn het nieuws dat Yazid ‘Umar Ibn Sa’d Ibn alAs had gestuurd als gemachtigde van de kalief naar de Hajj pelgrims. En één van zijn taken was het doden van imam Husayn op de plek waar hij hem tegen kwam. Hierdoor besloot imam Husayn om Mekka te verlaten vóór het bedevaart seizoen. Voordat hij vertrok gaf hij een preek:

”In de naam van Allah. Alle lof aan Allah, de dood is geschreven op de kinderen van Adam net zoals een ketting is ontworpen voor de hals van een meisje. Ik zie mezelf verscheurd worden door dieren tussen Karbala en Nawawis. Hoe dan ook, wat Allah wil, dat zullen we doen. Wij zijn geduldig met zijn test. We gaan niet afwijken van de leer van de boodschapper van Allah (swt). Wie met ons wenst mee te komen, kan met ons meekomen. Ik zal morgen gaan vertrekken.”

Hij verliet Mekka op de 8e van Dhul-Hijjah, 60 van Hijrah (680 CE). Met hem was zijn familie, zijn volgelingen van de Hijaz gebied, Basrah en Kufah. Vele hoogwaardigheidsbekleders van Mekka hebben geprobeerd om hem van gedachte te veranderen. Zijn neef Abdullah Ibn ′Abbās vroeg hem om te wachten en waarschuwde hem, ”U zou gedood kunnen worden en de bevolking van Irak is niet betrouwbaar. Ga op zijn minst naar een andere plaats, zoals Jemen, waar uw vader volgelingen had.”

De imam antwoordde: ”O mijn neef! Ik weet dat je oprecht bent, maar ik heb besloten deze reis te maken.”

Ibn ′Abbās zei: ”Neem dan uw kinderen en familie niet mee, want ik ben bang dat als ze u hebben opgepakt, dat ze dan u kunnen zien sterven.”

Imam Husayn antwoordde: ”Bij Allah, ze zijn niet van plan om mij te verlaten. Als ze mij verlaten zullen ze slachtoffer zijn van iemand die geen genade op hen zal hebben.”

Toen vermelde de imam dat hij niet wilde dat bloed vergoten zou worden in Mekka en hij wilde dat de familie bij elkaar zou blijven, ongeacht of er wat gebeurde. En als hij hen verlaat dan zouden ze onder de bescherming van geen ander zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *