Huwelijksdag van Fatima Al-Zahra (sa) en Imam Ali (as)

Ware metgezellen
De ware metgezellen: Abadhar Al-Ghefari (ra)
20 september 2015
Abdullah (as)
Abdullah Bin Hussain (as)
20 september 2015
Show all

Huwelijksdag van Fatima Al-Zahra (sa) en Imam Ali (as)

Bruiloft Imam ali

لو لم يخلق علىٌّ لم يكن لفاطمة كفو

” In het geval dat Ali niet zou zijn bestaan, dan zou er niemand waardig zijn om Fatima’s echtgenoot te zijn.” (1)

Velen kwamen de hand van Fatima al-Zahra (as) vragen en allemaal kregen ze dezelfde antwoord van de Profeet (sawa) , namelijk :

أمرها الى ربِّها

‘’Ik wacht met betrekking tot haar voor het bevel van Allah (swt).’’

De Profeet (sawa) kondigde een ieder van hen aan dat het besluit over het huwelijk van Fatima al-Zahra (as) bij Allah (swt) lag en hij er verder niets over te zeggen had. Toen dit bekend werd bij de moslims, stopten de huwelijksverzoeken.

De mensen spraken hierover tot ze op een gegeven moment hoorden dat de Profeet (sawa) zijn Geliefde dochter met Ali ibn abi Talib (as) wil laten trouwen.

De Profeet (sawa) vertelde de mensen dat Allah (swt) hem had bevolen om zijn dochter te laten trouwen met Imam Ali (as). Hij zei tegen hen: ‘’Een engel kwam en zei me het volgende: O Boodschapper van Allah, Allah zend jou zijn groeten en zegt tegen jou: Ik heb Fatima met Ali in de hoogste Hemel laten huwen, huw jij haar met hem op aarde.’’ (2)

De Profeet (sawa) ging vervolgens naar Fatima al-Zahra (as) en kondigde haar de boodschap aan. Hij vertelde haar dat hij haar wilde huwen met Ali ibn abi Talib. Hij zei haar dat Imam Ali (as) de eerste van zijn metgezellen was die moslim werd, de beste van hen in kennis en het verstandigs van allemaal. (3)

Ondanks dat het huwelijk een bevel van Allah (swt) was en moest plaatsvinden, vroeg de Profeet (sawa) toch om de toestemming van Fatima al-Zahra (as). Dit om duidelijk te maken dat zij een bijzondere status heeft en om aan te geven dat de vrouwen gerespecteerd moeten worden en de vrijheid hebben in het kiezen van een huwelijkspartner. Dit maakte het noodzakelijk dat de Profeet (sawa) om Fatima’s toestemming vroeg, die ze vervolgens gaf.

Het is zonder twijfel dat dit het huwelijk was van de beste van de mannen in de wereld met de beste van de vrouwen van de wereld. Dus moest het in alle opzichten een voorbeeld zijn, voor alle eeuwen en leeftijden.

De Profeet (sawa) zei tegen Imam Ali (as): ‘’O Ali, heb je iets om te geven?’’
Imam Ali (as): ‘’Ik heb een zwaard, een schild en een paard.’’
De Profeet (sawa): ‘’Het paard heb je nodig en je zwaard ook, je kan niks zonder je zwaard, maar je schild kan je verkopen. (4)

Met het geld van de schild werd haar bruidsschat gekocht. Haar bruidsschat bestond uit het volgende:

1 grote sjaal voor 4 Dirhams .
1 stuk van de jurk materiaal voor 1 Dirham .
1 bed gemaakt van hout en palmbladeren .
4 Kussens schapen huid gevuld met een geurige gras genaamd ” Azkhar ”
1 wollen gordijn.
1 mat
1 handmolen
1 Koperen waskom
1 grote container voor het melken
1 grote groene gekleurde aarden.

Ondanks dat Fatima al-Zahra (as) tot de beste vrouwen van de wereld behoort, was dit haar bruidsschat. Zij dient als voorbeeld voor ons, zo dus ook voor het kiezen van een bruidsschat. De islam is geen voorstander van buitensporige bruidsschatten, dit om het huwelijk voor mensen te vergemakkelijken.

(1) KanzuI -Haqaeq p.124
(2) Thakha’ir al-Ugba, p.32
(3) Kanz al-Ummal vol6, p.153
(4) Bihar al-Anwar, vol.43 p.120.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *