De ware metgezellen: Abadhar Al-Ghefari (ra)

Islam Platform Template 2
Een introductie naar de Thaqalayn
13 september 2015
Bruiloft Imam ali
Huwelijksdag van Fatima Al-Zahra (sa) en Imam Ali (as)
20 september 2015
Show all

De ware metgezellen: Abadhar Al-Ghefari (ra)

Ware metgezellen

Er waren metgezellen die bekend stonden om hun imaan en het trouw zijn aan de Profeet Muhammed (sawa) en zijn Ahlalbayt (as). Een belangrijke metgezel uit de geschiedenis is Aba Dhar Al-Ghefari (ra). Zijn naam wordt niet heel vaak naar voren gebracht, maar zijn daden spreken tot vandaag de dag boekdelen. Abadhar Al-Ghefari (ra) was een gouden bladzijde uit de geschiedenis van de Islam.

Abadhar Al-Ghefari (ra) hoorde geruchten dat er een boodschapper aanwezig zou zijn in Mekka, dus ging hij naar Mekka. In Mekka bezocht hij de Ka’ba in de hoop dat hij de Profeet (sawa) zou ontmoeten. Helaas werd het donker en gingen de mensen naar huis. Er kwam een jongen aan en hij maakte een rondje om de ka’aba. Aba Dhar Al-Ghefari (ra) vroeg aan deze jongen: Wie ben jij en van welke stam stam jij af?

De jongen antwoordde: Ik ben Ali, de zoon van Abu Taleb. Ik zie dat u een vreemdeling bent, klopt dat?

Abadhar Al-Ghefari (ra) zei: Ja, dat klopt.

Ali antwoordde: Laten we naar mijn huis gaan, want het is nacht geworden en het is niet veilig in de avond.

Abadhar bleef die nacht bij het huis van Abu Taleb (as). De volgende dag ging Abadhar Al-Ghefari (ra) weer naar de Ka’ba.
Ali (as), zag Aba Dhar Al-Ghefari (ra) op dezelfde plek en Ali (as) zei tegen hem: ” Is het niet tijd dat u, uw huis leert kennen?” Met andere woorden Ali (as) nodigde Abadhar Al-Ghefari (ra) weer bij hem thuis uit.

Abadhar Al-Ghefari (ra) liep met Ali (a) naar zijn huis, maar zijn gedachtes waren ergens anders. Waarop Ali (as) vroeg: Ik zie dat u aan het denken bent, heeft u wat nodig?

Abadhar Al-Ghefari (ra) zei: Kan jij een geheim houden?

Ali (as) zei: Ik zal het geheim houden ‘In Sha Allah’

Abadhar Al-Ghefari was opgelucht toen hij het woord Allah (swt)

had gehoord. Abadhar Al-Ghefari (ra) zei: ‘’Ik ben opzoek naar de Profeet Muhammed (sawa), ik had gehoord over zijn verschijning en ik wil hem zien.’’

Ali (as) zei: Allah (swt) heeft je de ware pad laten zien. Ik zal je naar zijn huis brengen.

Abadhar Al-Ghefari (ra) ging naar het huis van de Profeet Muhammed (sawa) en hij bekeerde zich tot de islam. Hij zei ook zelf, ik was verbaasd met hoeveel noor(licht) ik zag bij het zien van de Profeet Muhammed (sawas). De Profeet Muhammed (sawas) gaf hem alleen het advies om stil te zijn, maar Abadhar’ liefde voor de islam was zo groot, dat hij in Mekka schreeuwde : ‘’ik getuig dat er geen God is dan Allah en dat Muhammed zijn Profeet is..

Abadhar Al-Ghefari (ra) werd toen mishandeld door Quraish (stam). Maar elke keer kwam Al-Abbas, de neef van de Profeet Muhammed (sawa) ertussen. Abadhar Al-Ghefari (ra) heeft een status behaald, die maar weinig metgezellen konden behalen. Daardoor was hij ook een van de weinige die de begrafenis van Fatima al-Zahra (as) mocht bijwonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *