Abdullah Bin Hussain (as)

Bruiloft Imam ali
Huwelijksdag van Fatima Al-Zahra (sa) en Imam Ali (as)
20 september 2015
Masoma
Sayide Fatima Masooma (as)
20 september 2015
Show all

Abdullah Bin Hussain (as)

Abdullah (as)

Op elk tijdstip en op elke plaats denken de sjiieten aan de tragedie van Karbala, die op de 10e van de maand Muharram plaatsvond, in het jaar 61 van het islamitische kalenderjaar. Dit jaar staat gelijk aan het jaar 680.

Abdullah Bin Hussain(as), de baby die zes maanden oud was, werd opzettelijk vermoord met de pijl van de vijand die hem in zijn nek heeft geraakt.

Wij geven jullie in het kort de omschrijving van hoe hij werd vermoord, door een stukje van de overlevering in de ziarat (1) van de 12de imam, imam al Mahdi (ajf), te reciteren:

“Vrede zij met Abdullah Bin Al Hussein, de baby, de vermoorde, de geschoten, de met bloed besmeurde, waarvan zijn bloed naar de hemel is gestegen. Hij werd gedood in de armen van zijn vader, door een pijl. Moge Allah (swt) zijn moordenaar Harmalah bin Kahil al-Assadie (persoon die de pijl schoot) en zijn familie vervloeken.”(2)

Vandaar dat wij deze korte bewegende design hebben gemaakt.

1)- Een ziarat, letterlijk vertaald = Bezoek. De sjiieten kennen de ziarat die door Ahlulbayt (as) is overgeleverd over wat ze moeten zeggen als ze een van de leden van de Ahlulbayt (as) bezoeken. Dit kan zowel gezegd worden als iemand dichtbij het graf is, als op afstand.
(2)- Bihar al-Anwar v45 p66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *