Rechtvaardigheid binnen de Islam

sliderimage
In de voetsporen van de geleerden
24 juli 2015
Template Muharram
Letterlijk nemen van de Koran
12 september 2015
Show all

Rechtvaardigheid binnen de Islam

pic-a-day

De stad Koefa had in de tijd van het leiderschap van Imam Ali (as) een oppervlakte van 500 vierkante kilometer. Koefa diende als hoofdstad van de Islam. Tijdens zijn leiderschap van ruim vier jaar, heeft de Islamitische samenleving nooit zo’n regering meegemaakt. Een regering die opkwam voor de rechtvaardigheid van de mens, ongeacht religie of etnische afkomst.

Zo liep Imam Ali (as) een keer door de straten van Koefa, tot hij een armeoude man op de grond zag liggen. Imam Ali (as) zei: ”Wat is dit?”

Een aantal antwoordden: ”Dit is een christen, hij is oud en zwak en is niet bereid te werken, dus bedelt hij.”

Imam Ali (as) zei: ”Jullie hebben hem gebruikt toen jullie hem nodig hadden, en toen hij oud werd hebben jullie hem zo achtergelaten? Onderhoud hem van het geld van de moslims!” (1)

Waar op de wereld vinden wij vandaag de dag een land dat bereid is om haar armen te onderhouden? Al reis je af naar de meest rijke landen, je zult daar bedelaars tegenkomen. Wat voor wetten er ook zijn opgesteld, er blijven armen en bedelaars. Dit zou echter niet het geval zijn als men zich aan de Islam zou vasthouden, de Islam van Imam Ali (as) zorgt voor een maatschappij van rechtvaardigheid voor ieder mens.

(1) tadheeb al ahkaam, al toesi, v.2,p.292

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *